Zlatni sponzor

NazivALUKÖNIGSTAHL
BrendoviSchüco i Jansen
Websitewww.alukoenigstahl.ba
Emailoffice@alukoenigstahl.ba
Telefon+387 33 252 460

Zaista smo drugačiji

ALUKÖNIGSTAHL je preduzeće koje se već četiri generacije nalazi u porodičnom vlasništvu. Ne samo zaposleni, već i brojni kupci su nam vjerni generacijama. Naše razumijevanje partnerstva podrazumijeva lični pristup, profesionalnu uslugu, lojalnost, istrajnost. Sveobuhvatni paket naših usluga je jedinstven i priznat u građevinskoj branši. Za nas, partnerstvo predstavlja uzajamni poticaj za postizanje maksimalnih rezultata, a to je “motivacioni motor”, koji omogućava naš zajednički uspjeh. Ponosni smo što već više od 50 godina možemo ponuditi najbolje i najkvalitetnije brendovu na tržištu fasada:

– Schüco brend u segmentu aluminijskih i pvc fasadnih sistema i
– Jansen brend u segmentu lakočeličnih fasadnih sistema.

Ova saradnja i razvoj inovativnih proizvoda omogućili su da ALUKÖNIGSTAHL postane tehnološki lider na tržištu. Poznati brendovi garantuju asortiman visokog kvaliteta, koji se neprestano usavršava i prilagođava kako trendovima u arhitekturi, tako i građevinskim propisima.

Svojim partnerima ALUKÖNIGSTAHL nudi sveobuhvatni paket profesionalnih usluga u svim fazama realizacije građevinskog projekta. Ekipe naših savjetnika razvijaju nove proizvode i pomažu Vam pri odabiru optimalnih komponenti sistema za Vaš konkretni projekat. Tijesna saradnja na planu primjene tehnoloških procesa u proizvodnji, načina obrade materijala, školovanja kadrova i softverskih rješenja garantuje da će projektni planovi biti realizovani racionalno, efikasno i kvalitetno.

Sistemi

ALUKÖNIGSTAHL Virtual Reality: Upotreba virtuelne stvarnosti u arhitektonskoj vizualizaciji

Sigurno ste do sada čuli za pojam Virtual Reality (virtuelna stvarnost ili skraćeno VR). Virtuelna stvarnost predstavlja prvi korak ka realizaciji Cyberprostora. To je digitalno grafičko okruženje koje simulira prisustvo na određenom mjestu u realnom vremenu. Postoji mnogo različitih tehničkih sistema, tako da nije lako definirati sami koncept virtuelne stvarnosti. Osnovna ideja VR-a je dosta stara, te je njegova realizacija bila veoma teška za ostvariti. Potrebna je maksimalna saradnja hardvera i softvera, koji opet pojedinačno moraju da budu na veoma visokom nivou. Zbog ovakvih zahtjeva, činjenica je da se tek sada nalazimo na početku VR ere, iako su prvi pokušaji ulaska u VR svijet bili dosta davno.

Već prije petnaest godina bile su prve 3D naočale dostupne na tržištu, koje su prodane sa izjavom da će se igranje kompjuterskih igrica potpuno promijeniti. S takvim naočalama ste mogli imati samo glavobolje i suzne oči, te je njihova upotreba u virtuelnoj stvarnosti bila jako komplikovana. Ove naočale također nisu bile prikladne za arhitektonsku vizualizaciju. U tu svrhu dugo su planirani i izgrađeni složeni sistemi. Čak i uz ove složene sisteme, učinak virtuelne stvarnosti bio je vrlo osjetljiv za uspješnu realizaciju.

S novom generacijom naočala virtuelne stvarnosti, napokon je ispunio obećanje uranjanja, tj. stvarno se osjećam u 3D virtuelnom svijetu. Ova tehnologija je također idealna za upotrebu u arhitektonskoj vizualizaciji i profesionalnom marketingu nekretnina.

ALUKÖNIGSTAHL je u svome poslovanju sa partnerima, na tržištu prozora, vrata i fasada, poznat po kvaliteti proizvoda i konstantim inovacijama. U posljednjih dvije godine, iskoristili smo nove digitalne tehnologije i naše iskustvo u arhitektonskim otvorima, kako bi razvili prvi virtuelni showroom sa sistemima SCHÜCO i JANSEN. Virtuelni showroom omogućava korisniku, da se detaljno upozna sa proizvodima aluminijskih i čeličnih sistema za vrata, prozore i fasade. Pored toga možete detaljno pogledati informacije i interaktivne prezentacije za svaki proizvod ili sistem. Dok se konkurencija i dalje bavi klasičnim načinom prezentovanja svojih proizvoda, ALUKÖNIGSTAHL je omogućio svim zainteresiranim licima da se uvjere u novi koncept upoznavanja sa profilima i uzorcima. Na našim inovacijskim turnejama po Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji doživljavali smo samo “WOW” efekat od strane arhitekata i investitora.

U narednom periodu, želimo pripremiti mogućnost investitoru da “prošeta” vlastitim objektom (koji još nije izgrađen) i da osjeti stvarni odnosno virtuelni prostor u kojem će imati mnogobrojne mogućnosti. Ima li bi jedinstvenu priliku pogledati kompletnu fasadu spolja, otvoriti i zatvoriti vrata i prozore, te sve to zamjeniti s drugim SCHÜCO ili JANSEN proizvodima, na samom licu mjesta. Ova mogućnost dozvoljava intervenciju na samom objektu prije nego što to bude kasno, te se ostvaruje velika ušteda vremena i novca.

To su samo neke od mnogobrojnih karakteristika koje se mogu implementirati pomoću vizualizacije u virtuelnoj stvarnosti. Budućnost će pokazati koliko je stvarnost povezana s virtuelnim svijetom i u kojoj mjeri su te mogućnosti za razvoj prihvaćene. U svakom slučaju, takva arhitektonska vizualizacija je uzbudljiva i trenutno je doista bitan faktor na terenu.
Ukoliko još niste isprobali virtuelnu stvarnost, slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo vam pokazati budućnost sada. Dobrodošli u ALUKÖNIGSTAHL!
Više informacija na: +387 33 252 460 ili office@alukoenigstahl.ba