Ytong BiH

YTONG BiH

Brend Ytong čine blokovi za zidanje iz grupe porobetona, koji su svojom strukturom i savremenom tehnologijom proizvodnje garancija kvaliteta, i odlične toplotne izolacije.

Brend Silka predstavljaju silikatni blokovi sa odličnim zvučnim i protivpožarnim performansama, uz privlačne estetske karakteristike.

Brend Multipor predstavljaju negorive mineralne izolacione ploče fantastične paropropusnosti koje se mogu koristiti u eksterijeru i enterijeru.

Naši proizvodi daju važan doprinos izgradnji energetski efikasnih i visokokvalitetnih objekata, a time i zaštiti životne sredine i očuvanju resursa. Konstantno usavršavamo proizvodnju i zbog toga smo dobili brojne nagrade i certifikate za ekološki prihvatljive proizvode.

Xella je sveprisutna; razvojne, arhitektonske i građevinske firme širom svijeta obraćaju nam se u potrazi za inovativnim rješenjima. Sa 91 proizvodnim pogonom u 20 zemalja, prodajnim organizacijama u više od 30 zemalja i sa oko 6.100 zaposlenih, Xella djeluje globalno.

Ytong BiH

Xella Group razvija, proizvodi i prodaje građevinske i izolacione materijale. S brendovima Ytong, Silka, Multipor i Hebel, Xella je jedan od najvećih svjetskih proizvođača autoklaviranih betona i silikatnih blokova.

NazivYTONG BiH
ZemljaBosna i Hercegovina
Websitehttps://www.ytong.ba/